Reviews


Herma

Talloze vrienden en bekenden heb ik al getipt om eens bij Ine aan te kloppen. Tieners in de knoop, vrienden met relationeel gedoe, ouders die botsen met hun kroost en wat niet al. Niet op 1 hand te tellen! En allemaal konden ze binnen de kortste keren weer dóór. Geen wonder, want Ine weet de kern van jouw getob binnen de kortste keren te raken en helpt je in no time om uit je valkuilen te klauteren. Goud waard!

Ik spreek uit eigen ervaring. Want Ine heeft mijn gezin en mij op koers gebracht toen alles in puin leek. Mij geleerd dat ik volop mag vertrouwen op de kracht van mijn dochters, ook als zij eens worstelen. Mij helpen inzien dat open communiceren, ook als het even niet zo lekker gaat, ze niet belast maar juist verlicht en ons dichter bij elkaar brengt. Ze heeft mijn gezin op weg geholpen naar harmonie toen de emoties hoog opliepen rond ons scheidingsproces. Mijzelf weer licht laten zien toen ik hevig uit het lood raakte na een akelig ongeluk.

Ine luistert met een helder hoofd en een warm hart naar wat er onder je woorden (en tranen!) ligt. Ze ziet jou en de jouwen. Ze stelt rake vragen. En heeft het vermogen om, zonder te sturen, je precies dàt mee te geven wat je nodig hebt om verder te komen. En ze is ook nog eens een heerlijk mens.

Dankjewel Ine voor alle frisse wind die je ons hebt gebracht!

 

1


Line en Andrea

Voor mij was het absolute dieptepunt in de relatie met mijn 16-jarige dochter dat we krijsend tegenover elkaar stonden en ik in een reflex haar in haar gezicht sloeg. Het was ook een wake-up call en we zijn samen in therapie gegaan. Ik was ervan overtuigd dat het probleem bij haar lag. Maar Ine heeft ons laten zien hoe we elkaars pijnpunten triggerden en hoe de onderliggende emoties en aannames onze verstrikkingen in stand hielden.

Door tijdens de therapie-sessies uit te wisselen hoe iets overkomt en stil te staan bij hoe het voelt, konden we de weg naar elkaar weer vinden. Daar waar ik mezelf probeerde te beschermen was afgeslotenheid. Ine bood de veiligheid en nodigde uit om te openen, kwetsbaar te zijn en vertrouwen te geven.

Terugkijkend was in therapie gaan het beste wat we had kunnen doen. Ik had hulp nodig en gelukkig was mijn dochter bereid om samen te gaan. Nu leven we in harmonie met elkaar en als er wat is, weten we elkaar te bereiken en trekken we niet meer ons schild op (of toch even wel om het daarna weer te laten zakken).

Wij zijn trots op ons en we zijn Ine zeer dankbaar.

 

2


Bert & Christine

We waren ruim elf jaar bij elkaar en een aantal ingrijpende gebeurtenissen – veranderingen van baan en huis, maar ook veranderingen qua ambitie en dromen over de toekomst – had ons op een kantelpunt gebracht. We wilden bij elkaar blijven, maar op deze manier kón dat gewoon niet meer. Er was veel spanning thuis en (onbewust) beperkten we elkaar in van alles. Er moest iets gebeuren, en misschien was dat ‘iets’ dat het uit moest gaan. Relatietherapie was het compromis. We wisten niet wat de toekomst zou brengen, maar we wilden allebei wel het gevoel hebben dat we er alles aan hadden gedaan.

Inmiddels zijn we twaalf jaar bij elkaar. Zonder overdrijven kunnen we wel stellen dat dat dankzij Ine is. Meteen bij de eerste (oriënterende) afspraak legde ze de vinger op de zere plek. In een uur tijd wist ze haarfijn te benoemen wat er tussen ons speelde, in welke groef wij onszelf hadden vastgedraaid. Dat ging veel verder dan het geijkte “verbeter je communicatie!”. Ine’s therapie focuste zich (bij ons) veel meer op wat er in de basis al goed was, en hoe we vanuit daar los konden komen uit bepaalde patronen en nieuwe (gezondere, betere) patronen konden ontwikkelen. Natuurlijk raakte dat ook aan communicatie, maar veel meer nog ging het over begrip.

Wat daarbij heel fijn was, was dat Ine nooit ‘een kamp’ koos. Dat klinkt misschien logisch, maar als je daar eenmaal zit, ontstaat toch de angst dat ze je misschien verkeerd begrijpt, of dat ze je niet aardig vindt, of dat ze met je partner ’gaat samenspannen tegen je’. In plaats daarvan hebben we ons allebei heel gehoord en begrepen gevoeld. Ze zat daar voor ons allebei, niet voor één van ons.

Natuurlijk vonden wij het van tevoren ook eng, en waren we sceptisch. Nu weten we wel beter. Het minste wat je eraan overhoudt is een beter inzicht in jezelf, de ander en je relatie. Het mooiste wat je eraan kunt overhouden is dat je er samen beter uitkomt. Ine is echt de allerbeste persoon om je daarbij te helpen.

 

1